26-12-07

BRAADTIJDEN

Hieronder vind je een overzicht van de braadtijden van verschillende soorten vlees.

 

rood vlees
rundvlees, hert, reebok, lamsvlees, hinde, eend: 12 minuten per 500 gram in een voorverwarmde oven van 200°C

wit vlees
varkensvlees, kalfsvlees, jong everzwijn : 20 minuten per 500 gram in een voorverwarmde oven van 220°C

gevogelte

kalkoen, kip, fazant, parelhoen: 20 minuten per 500 gram in een voorverwarmde oven van 240°C, dan oven op 180°C zetten en verder laten garen (opnieuw 20 minuten per 500g)

Het vlees is gaar wanneer het vocht dat uit de billen loopt, als je er in prikt met een mes, volledig kleurloos is.

Alle vleessoorten moeten tenminste 20 minuten rusten ingepakt in aluminiumfolie.

13:43 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat een onzin!

Een biefstuk (rood vlees) is goed na 12 minuten, maar bijvoorbeeld riblappen (ook rood vlees) zijn pas na 120 minuten of nog langer gaar!

Hoe kunnen jullie dat over 1 kam scheren?

Gepost door: fransen | 04-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.