16-04-08

GROENTENCAKE (vraag v/BELINDA)

img025

 

Ingrediënten voor 6 personen:

-         300 gr groenten (wortelen, erwten, sperziebonen…)

-         200 gr boter

-         6 eieren

-         250 gr bloem

-         1 bakje bakpoeder

-         1 onbehandelde sinaasappel

-         1 mespuntje nootmuskaat

-         1 mespuntje Provençaalse kruiden

-         peper & zout

 

 

Bereiding:

-         was & snij de groenten in maçedoine (kleine blokjes)

-         schil de sinaasappel & de citroen & schraap de schilletjes

-         blancheer de groenten 2 min. i/gezouten, kokend water

-         giet ze af & droog ze op keukenpapier

-         bestrooi de groenten m/bloem

-         verwarm de oven voor aan 220°C

-         meng de zachte m/d eieren

-         vervolgens de bloem, gist, kruiden, schilletjes, het zout, de peper & de nootmuskaat

-         meng de groenten voorzichtig m/dit mengsel

-         doe het geheel i/e bakvorm & plaats i/d oven

-         laat 10 min bakken & doe de temperatuur v/d oven dalen naar 170°C

-         laat ongeveer 45 min bakken

-         neem de cake uit de vorm & dien warm op m/salade

 

Tip:

-         als je nog cake over heeft, snij hem de volgende dag i/stukjes

-         bestrooi m/geraspte emmentaler

-         plaats enkele minuten onder de ovengrill

01:02 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) | Tags: groentencake |  Facebook |

Commentaren

Ziet er goed uit.
Maar wanneer voeg je de boter toe?

Gepost door: Kristel | 23-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.