13-07-08

SCAMPI's i/licht pikante tomatenroomsaus (vraag v/LUC)

img214

Ingrediënten per persoon:

-         9 gepelde scampi’s (rugzijde ingesneden & darmkanaal verwijderd)

-         olijfolie

-         150 g tomatenpuree

-         culinaire room

-         half rolletje kruidenboter m/look & tuinkruiden

-         1 kleine ui

-         ½° rode of groene spaanse peper

-         sla

-         een bosje kleine kers

-         tomaat

-         brood

 

Bereiding:

-         doe de scampi’s i/e pan samen m/e scheut olijfolie

-         geen kruiden op de scampi’s doen

-         pel de ui, snij de peper door, verwijder de zaden en snij alles in hele kleine stukjes

-     verhit de olijfolie in een wok & bak de ui en peper hierin al roerend glazig.

-         als de scampi’s gaar zijn voeg je 150 g tomatenpuree toe

-         voeg een geut room toe en roer flink

img215

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-         neem de kruidenboter, snij i/schijfjes & laat smelten i/d scampisaus

-         voeg terzelfdertijd de ui & peper toe

-         voeg nog een geutje room toe tot dat de saus lichtroze kleurt

-         werk het bord af m/kleine kers & paprikapoeder

-         serveer met sla, tomaat & brood

 

Tips:

-         als je 6 scampi’s p/p neemt is het een voorgerecht

-         om er een hoofdgerecht van te maken neem je er 9 p/p

-         bak je scampi’s i/olijfolie da’s lekkerder

-         niet té veel olijfolie, anders schift de saus

-         als je scampi’s hebt als hoofdgerecht kan je een beetje visfumé toevoegen, dat geeft een vollere smaak

-         steeds culinaire room gebruiken (is bestand tegen de hitte), gewone room niet

14:24 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scampi s |  Facebook |

Post een commentaar