17-11-08

Carpaccio v/eend (vraag v/GRIET)

carpaccio van eend

 

Ingrediënten voor 4 personen:

-          2 eendenfilets van elk 250 g

-          8 eetlepels olijfolie

-          2 eetlepels sinaasappelsap

-          4 eetlepels Leffe Blond

-          8 blaadjes basilicum

-          ¼° sinaasappel

-          1 theelepel groene peperkorrels op sap

-          50 g belegen kaas Oud-Brugge

-          4 partjes gedroogde tomaat

-          grof zeezout of fleur de sel

-          een snuifje bruine suiker

-          peper v/d molen

 

 

Bereiding:

-          maak de eendenfilets schoon

-          verwijder het vet

-          wikkel ze in vershoudfolie

-          plaats ze in de diepvriezer

-          meng olijfolie, sinaasappelsap, Leffe Blond, peper, zout & een snuifje bruine suiker

-          mix m/d staafmixer tot een licht gebonden saus

-          snij de fijne schil van ¼° sinaasappel in zeste

-          blancheer ze even & fris ze op onder koud water

-          versnipper de blaadjes basilicum

-          voeg de zestes, groene peperkorrels & basilicumblaadjes bij de vinaigrette

-          snij de nog bevroren eendenmagret i/flinterdunne plakjes

-          schik ze op gekoelde borden

-          kruid met peper & zout

-          bestrijk het vlees m/d vinaigrette

-          laat minstens 15 min inwerken

-          garneer m/reepjes Oud-Brugge, een topje basilicum & stukjes gedroogde tomaat

23:46 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: carpaccio van eend |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.