18-11-08

KAASPRALINES (vraag v/GRIET)

kaaspralines

Ingrediënten voor 10 personen:

-          500 g verse roomkaas

-          150 g roquefort

-          150 g belegen Gouda

-          1 theelepel porto

-          1 theelepel jenever

-          80 g pistachenoten (fijngehakt)

-          80 g walnoten (fijngehakt)

 

Bereiding:

-          rasp de Gouda kaas zeer fijn

-          maak de roquefort m/e vork fijn

-          meng i/e schaal de helft v/d roomkaas m/d roquefort

-          i/e andere schaal meng je de andere helft v/d roomkaas m/d geraspte Gouda

-          breng beide mengsels op smaak met 1 theelepel aceto balsamico

-          verfijn het roquefortmengsel m/porto & het Goud mengsel m/jenever

-          maak nu met vochtige handen kaasbolletjes

-          rol de roquefortballetjes door de fijngehakte pistachenoten

-          en rol de andere kaasballetjes door de fijngehakte walnoten

-          de kaaspralines nu naast elkaar o/e schotel leggen

-          koel bewaren en goed koel serveren

-          serveer de kaasbolletjes in papieren pralinevormpjes

 

Tip:

-          variant:

o   250 g verse roomkaas vermengen m/Parmezaanse kaas & grappa i.p.v. Gouda & jenever

23:31 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kaaspralines |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.