02-12-08

SHRIKAND m/rozenwater (vraag v/GOEDELE)

shrikand

Ingrediënten voor 4 personen:

-          400 g platte kaas

-          400 g Griekse yoghurt

-          een mespunt saffraandraadjes

-          6 eetlepels suiker

-          2 eetlepels rozenwater

-          ½° theelepel gemalen kardemom

-          een mespunt vanillezaadjes

-          voor de afwerking:

o   gehakte pistachenoten

o   rozenblaadjes

-          voor de koekjes:

o   boter voor de bakvorm

o   3 eiwitten

o   100 g suiker

o   100 g bloem

o   50 g ongezouten & gepelde pistachenoten

o   2 eetlepels rozenwater

 

Bereiding:

-          maak eerst de koekjes

-          vet e/langwerpige bakvorm in m/boter

-          bekleed hem m/bakpapier

-          klop de eiwitten stijf & voeg dan al kloppend en lepel per lepel de suiker toe

-          spatel voorzichtig de gezeefde bloem & noten door het beslag

-          doe het beslag i/d vorm & bak 40 min. i/e voorverwarmde oven op 180°C

-          draai het “koekjesbrood” uit op een rooster & besprenkel het m/rozenwater

-          laat afkoelen

-          draai de oven lager tot 140°C

-          verwijder het bakpapier & snij het brood in plakjes van 3 mm

-          bak de koekjes nog 8 min. en laat ze nadien afkoelen

-          doe de platte kaas & yoghurt i/e zeef m/neteldoek & laat een nacht uitlekken i/d koelkast

-          laat de volgende dag de saffraan weken in één eetlepel warm water tot de kleur vrijkomt

-          roer de platte kaas & yoghurt los

-          voeg de saffraan (en het weekwater), suiker, rozenwater, kardemom & vanille toe

-          werk af m/d gehakte pistachenoten & rozenblaadjes

-          dien op m/d pistachekoekjes

 

Tip:

-          dit gerecht is NOG LEKKERDER als het twee dagen op voorhand bereid wordt!!

10:54 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: shikrand |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.