04-12-08

KALFSMUIS (vraag v/ANNELOES)

Ingrediënten:

-          1 kalfsmuis van 800 g à 1 kg

-          240 ml (kopje) witte wijn

-          50 g selder

-          50 g wortelen

-          50 g ui

-          1 laurierblad

-          60 ml (4 eetlepels) olijfolie

-          30 ml (2 eetlepels) citroensap

-          1 gehakt teentje knoflook

-          10 gr kappertjes (zonder vocht)

-          1 blikje (200 g tonijn)

-          6 ansjovisfilets in olie (fijngesneden)

-          25 g fijngehakte uien

-          60 ml fijngesneden peterselie

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 180°C

-          snij selder, wortelen & ui in blokjes

-          plaats de kalfsmuis i/e braadpan en bestrooi m/zout & peper

-          schenk de wijn over het vlees

-          verspreid selder, wortelen, ui en het laurierblad er om heen

-          bak gedurende 40 minuten (regelmatig eens bekijken - eigen smaak rosé, saignant)

-          terwijl het vlees gaart maak je de vinaigrette

-          vinaigrette-saus:

o   snijd de helft v/d kappertjes fijn

o   meng de olijfolie, het citroensap & de knoflook

o   voeg de tonijn, ansjovis, de fijngehakte uien & peterselie toe

o   goed roeren zodat de tonijn niet in stukken blijft

-          haal de kalfsmuis uit de oven (indien gaar)

-          zeef het braadsap & voeg het opnieuw toe

-          snij het vlees

-          serveer op voorverwarmde borden

-          schep de vinaigrette over het vlees

14:03 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kalfsmuis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.