04-12-08

WOPRTELBROOD (vraag v/KIM)

wortelbrood

MET BROODBAKMACHINE:

Ingrediënten:

-          10 g verse gist

-          8 g zout

-          20 g boter

-          10 g suiker

-          300 ml water

-          wortelen

 

Bereiding:

-          rasp de wortelen grof tot je 130 g hebt

-          doe alles i/d bakmachine volgens de aanbevolen volgorde (BEHALVE de wortelen)

-          na het signaal de wortelen toevoegen

 

Bakprogramma:

-          witbrood, hard gebakken

 

 

ZONDER BROODBAKMACHINE:

Ingrediënten:

-          350 g jonge wortelen

-          250 g griekse yoghurt

-          2 eieren

-          150 g erwtjes

-          2 sjalotten

-          100 g gekookte ham

-          olijfolie

-          peper & zout

 

Bereiding:

-          maak de wortelen schoon & kook ze gaar in wat bouillon

-          kruid m/peper en zout & laat afkoelen

-          pureer de wortelen m/h kookvocht

-          voeg er i/e grote mengkom de yoghurt & eieren aan toe

-          klop de eiwitten stijf & meng ze voorzichtig door de puree

-          zet opzij

-          kook de erwtjes gaar in wat water

-          stoof ze daarna m/e paar eetlepels olijfolie & de sjalotten

-          snij de ham in reepjes of blokjes en roer ze door de erwten

-          laat afkoelen

-          meng de erwten en de wortelpuree

-          schep het mengsel i/e beboterde cakevorm

-          zet au bain-marie i/d oven op 180°C gedurende 45 min

-          serveer warm

13:41 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wortelbrood |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.