08-12-08

Aspergesoep m/zalm (vraag v/Rudi)

aspergesoep met zalm

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 kg witte asperges

-          1 kleine ui

-          ½° l kippenbouillon

-          1 selder

-          wit van 1 prei

-          ½° dl room

-          peper uit de molen

-          zout

-          3 plakjes gekookte zalm

-          salie

-          enkele blaadjes citroenmelisse

-          boter

 

Bereiding:

-          snijd de ui, selder & prei i/kleine stukken

-          stoof ze i/e pan m/boter

-          snijd de ongeschilde asperges i/stukken & voeg ze bij de andere groenten

-          giet de kippenbouillon erbij zodra de groenten glazig zijn

-          laat gedurende 10 min goed koken tot de groenten gaar zijn

-          mix de soep & zeef ze

-          voeg de room toe & laat nog eens 10 min koken

-          breng op smaak m/peper & zout

-          werk af m/de fijngesneden gerookte zalm & de gesnipperde salie

-          versier m/e blaadje citroenmelisse

-          dien onmiddellijk op i/voorverwarmde borden

 

Tip:

-          het aspergeseizoen loopt van medio april tot eind juni

-          koop asperges waarvan de stengel gaaf, stevig en recht is

-          controleer dat de koppen goed gesloten zijn

-          dan pas heb je verse asperges!!

-          voor deze soep mag je echter asperges van ietwat mindere kwaliteit gebruiken

14:31 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zalm, aspergesoep |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.