08-12-08

Gegrilde GRIET m/schorseneren (vraag v/LIEVEN)

gegrilde griet

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 stukken griet van +/- 150 g

-          6 schorseneren

-          2 dl visfumet

-          1 eetlepel groene dragonmosterd

-          1 eetlepel room

-          100 g koude boter in blokjes

-          zout & peper v/d molen

-          enkele schijfjes niet geschilde schorseneer

 

Bereiding:

-          schraap de schorseneren & snij de stengels i/gelijke stukken

-          kook deze i/water m/citroensap

-          laat wat room & dragonmosterd inkoken

-          wrijf de stukken griet in m/olijfolie

-          grill de stukken vis i/e hete grillpan

-          laat de visfumet m/d room inkoken tot ongeveer de helft v/h oorspronkelijke volume

-          klop de boter door de saus & voeg de schorseneren toe

-          presenteer de warme schorseneren op voorverwarmde borden

-          leg de vis op de groenten

-          decoratie:

o   boen een schorseneer schoon zonder te schillen

o   snij ze in fijne schijfjes

o   frituur ze als chips in het vet

o   gebruik ze als decoratie bij het uitserveren

12:19 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schorseneren, gegrilde griet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.