10-12-08

WALNOTEN-CHOCOLADETAART (vraag v/TINY)

walnoten-chocoladetaart

Ingrediënten:

-          voor de bodem:

o   150 g donkere chocolade

o   30 g cacaopoeder (en wat extra voor de afwerking)

o   280 g walnoten (gehakt & geroosterd i/droge pan)

-          voor de chocolademousse:

o   350 g donkere chocolade

o   140 g dooiers

o   120 g kristalsuiker

o   50 g water

o   500 g slagroom, licht opgeklopt

 

Bereiding:

-          smelt voor de bodem de chocolade i/d microgolf

-          roer er de cacao door, doe er de noten bij en roer goed

-          stort i/e vorm & laat 30 min. opstijven i/d koelkast

-          smelt voor de mousse de chocolade i/d microgolf

-          klop voor de mousse de dooiers op

-          kook het water & de suiker tot 121°C (CONTROLEER m/e KOOKTERMOMETER!!!)

-          haal v/h vuur en giet langzaam op de dooiers

-          klop tot het mengsel luchtig & lauw is

-          voeg de gesmolten chocolade toe

-          spatel er dan de slagroom onder

-          haal de bodem uit de koelkast

-          doe er de mousse op, strijk glad

-          werk af m/cacaopoeder

-          laat 2 uur opstijven i/d koelkast

 

Tips:

-          bewaar walnoten i/e plastic zak op een koele plek maar NIET i/d koelkast

-          walnoten zijn zeer voedzaam

-          rijk aan eiwitten, vitamines B & D

-          ze zijn heel lekker in gebak, salades & pasta

-          super goed is walnotenolie & walnotenlikeur!!!!!

20:46 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chocolade, taart, walnoten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.