10-12-08

Wortelcake m/chocolade (vraag v/LINDA)

wortelcake met chocolade

 

 

 

 

Ingrediënten voor 6 personen:

-          250 g gekookte wortelen

-          2 theelepels zonnebloemolie

-          4 eieren

-          60 g fijne suiker

-          1 zakje vanillesuiker

-          150 g zelfrijzende bloem

-          150 g fondantchocolade

-          2 eetlepels melk

 

 

 

Bereiding:

-          mix de wortelen tot een homogene massa

-          klop het eiwit stijf

-          voeg de dooiers bij de suiker & klop tot het mengsel luchtig is en wit uitslaat

-          voeg de wortelpuree toe & vervolgens de gezeefde bloem

-          meng het eiwit voorzichtig door het beslag

-          bestrijk een ronde taartvorm van 22 cm met olie

-          bestuif m/bloem

-          vul de vorm m/h beslag

-          zet de vorm op de rooster i/e voorverwarmde oven van 180°C

-          laat de cake 40 à 45 min. bakken

-          laat daarna 5 min. rusten i/d oven

-          smelt de chocolade “au bain marie” (warmwaterbad)

-          voeg de melk toe

-          giet de gesmolten chocolade over de cake

-          laat afkoelen

-          versier m/e bloem v/Oost-Indische kers en rondom enkele rondjes gekookte wortel

20:10 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: chocolade, wortelcake |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.