13-12-08

IJSSORBET v/rode vruchten (vraag v/JO)

ijssorbet

Ingrediënten:

-          150 g rode vruchten (assortiment naar keuze)

-          Het sap van ½° sinaasappel

-          25 cl champagne demi-sec

-          50 g griessuiker

-          50 g blauwe bosbessen (voor de versiering)

-          Enkele blaadjes citroenmelisse (voor de versiering)

 

Bereiding:

-          mix de rode vruchten tot een fijne moes

-          samen m/h sinaasappelsap, 5 cl champagne & de suiker

-          roer het geheel & die het i/e metalen recipiënt

-          laat het daarin 3 uur opstijven i/d diepvries

-          regelmatig roeren naarmate het opstijft: de granité moet homogeen zijn

-          verdeel de granité pas in glazen bekers of schaaltjes op het moment van het opdienen

-          versier met blauwe bosbessen & blaadjes citroenmelisse

-          giet langs de randen de rest v/d ijsgekoelde champagne

 

Tips:

-          sneltip: bereid de granité de dag voordien & bewaar hem in de diepvries

-          haal hem 15 min voor het opdienen eruit & plet m/e vork

-          champagnetip: Duval-Leroy brut rosé  

10:47 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ijssorbet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.