13-12-08

Moutabbal-puree v/aubergine (vraag v/CLAUDIA)

moutabbal

Ingrediënten:

-          10 aubergines

-          300 g tahine

-          1 koffielepel citras

-     2 teentjes look

-          het sap van 2 citroenen

-          ijskoud water

-          zeezout

 

Bereiding:

-          grill de aubergines rechtstreeks op de vlam tot ze gaar zijn

-          laat afkoelen & verwijder het vruchtvlees

-          OPGELET: geen verbrande schilfers ertussen

-          cutter het vruchtvlees op de hoogste stand

-          voeg tahine, look & citras toe

-          smaak af m/citroensap & zout

-          voeg het ijswater toe als de massa te dik is

 

Tips:

-          geen peper toevoegen

-          serveren i/e ondiep soepkommetjes

-          afwerken m/wat olijfolie & takje peterselie

10:23 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: moutabbal, auberginepuree |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.