17-12-08

BAVAROIS v/passievruchten (vraag v/ALEX)

img136

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 8 personen:

-          voor de biscuit:

o   3 eieren

o   75 g griessuiker

o   60 g zelfrijzende bloem

o   15 g cacaopoeder

-          voor de bavarois:

o   12 passievruchten

o   7 gelatineblaadjes

o   1 gelatineblaadje van 3 gram

o   3 eieren

o   240 g + 40 g griessuiker

o   75 ml melk

o   1 ½° limoen

o   300 ml room

 

Bereiding:

-          biscuit:

o   klop de eieren & de suiker i/e bain-marie luchtig op (ca 10 min. m/d mixer)

o   zeef het cacaopoeder m/d bloem

o   spatel dit mengsel door de suiker- & eiermassa

o   giet de bereiding i/e beboterde vorm

o   bak een half uur i/d oven op 175°C

o   laat afkoelen

o   breng de biscuit aan i/e bavaroisring van 24 cm.

-          bavarois:

o   snij de passievruchten i/tweeën, lepel ze leeg & verwijder de zaadjes

o   laat de 7 gelatineblaadjes i/ruim koud water weken

o   splits de eieren

o   klop de dooiers m/180 g suiker op i/e bain-marie

o   voeg melk toe & breng op temperatuur

o   voeg de geweekte gelatine toe

o   meng het sap v/d passievruchten (1 lepel opzij houden!!) m/h limoensap & voeg toe

o   klop de room op m/d rest v/d suiker & spatel voorzichtig door de bereiding

o   doe hetzelfde m/h eiwit

o   doe i/d vorm & laat i/d koelkast opstijven

 

Afwerking:

-          meng de apart gehouden eetlepel passievruchtensap m/70 ml water

-          breng op temperatuur

-          voeg het resterende geweekte gelatineblaadje toe

-          laat afkoelen

-          giet over de opgesteven bavarois

-          versier m/vers fruit naar keuze

09:55 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: passievruchten, bavarois |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.