18-12-08

FEESTGERECHT 1

gebraden reeribstuk

GEBRADEN REERIBSTUK m/RAGOUT v/MORIELJES & EEKHOORNTJESBROOD

Ingrediënten voor 4:

-          2 schoongemaakte reeribstukken van een 8-tal ribben elk

-          peper & zout

-          boter

-          150 g morieljes

-          150 g eekhoorntjesbrood (liefst zeer kleine)

-          1 dl rode wijn

-          1 dl port

-          2,5 dl krachtige wildfond (v/reebeenderen)

-          100 g persillade

o   gelijke hoeveelheden fijngehakte peterselie, bieslook & wit broodkruim onder elkaar gemengd)

-          groentengarnituur

-          späzle (deegballetjes)

 

Bereiding:

-          kruid het vlees m/peper & zout

-          bak het langs alle kanten aan i/boter & braad in 10 min. rosé i/e oven v/200°C

-          haal het vlees uit de oven & hou warm

-          maak de paddenstoelen schoon, versnijd ze & bak ze krokant in dezelfde pan in wat boter

-          haal ze uit de pan & blus de pan m/de rode wijn & de port

-          voeg de wildfond toe & laat tot de helft inkoken

-          wentel de vleeskant v/d ribstukken i/d persillade & versnijd het vlees

-          voeg het vrijgekomen braadvocht bij de saus & monteer m/e klontje boter

-          doe er de paddenstoelen bij & laat nog even doorwarmen

-          lepel de saus op vier warme borden & schik er de ribbetjes & de paddenstoelen op

-          geef er een niet té uitgesproken groentengarnituur bij (tuinboontjes, spinazie, gestoofde bleekselderij…)

-          en krokant gebakken spätzle m/nootmuskaat gekruid

17:07 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: feestgerecht, reeribstuk |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.