20-12-08

FEESTGERECHT 3

img148

EEND MET KRIEKENSAUS

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 eendenfilets (elk +/- 175 g)

-          1 fijngesnipperde ui

-          300 ml rode wijn

-          300 ml kippenbouillon

-          75 g opgelegde krieken

-          1 eetlepel maïszetmeel

-          maïsolie

-          2 theelepels vijf-kruidenpoeder (*)

-          1 eetlepel verse tijm

-          Zout

 

img149

Bereiding:

-          maak een paar lichte insnijdingen i/h vel v/d eendenfilets (niet in het vlees!!!) wrijf het vel in m/vijf-kruidenpoeder & wat zout

-          fruit de ui glazig in hete olie

-          schenk er de wijn & de bouillon bij & strooi er de tijm bij

-          laat 10 min. inkoken o/e hoog vuur

-          schep er de uitgelekte krieken bij & hou de saus warm o/e zacht vuurtje

-          leg de eendenfilets op hun vel i/e grillpan

-          laat ze 5 min. uitzweten

-          keer ze om & laat ze nog 5 min. bakken

-          bind de kriekensaus eventueel m/h maïszetmeel

-          snij de eendenfilets i/plakjes

-          nappeer ze met de saus en dien op

 

Weetje:

-         (*) vijf-kruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel en bestaat uit kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, peper, venkelzaad en steranijs

vijf-kruidenpoeder

 

10:00 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) | Tags: eend met kriekensaus |  Facebook |

Commentaren

hallo hallo
ik kom jullie leuke kerstdagen toe wensen
groetjes en vele knuffels

Gepost door: @ludwig | 20-12-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.