21-12-08

FEESTGERECHT 4

hazenrug

HAZENRUG m/GEBAKKEN APPEL & AARDAPPELPOFFERTJES

Ingrediënten voor 4 personen:

-          2 hazenruggen

-          150 g girolles (cantharellen)

-          20 bosuitjes

-          een sjalotje

-          2 appels (Jonagold)

-          0,5 l wildfond

-          1,5 dl porto

-          0,5 dl rode wijnazijn

-          1 kg aardappelen

-          100 g parmezaankaas

-          half pak schorseneren

-          1 eetlepel garam massala

-          1 eetlepel argan-olie

-          1 beuling

-          peper & zout

-          saffraan

-          knolselder

 

Bereiding:

-          ontvlies de hazenrug & kruid goed m/peper & zout

-          voeg wat boter toe & laat de hazenrug gaar worden i/d oven tot hij mooi “rosé” is

-          frituur dunne plakjes beuling tot chips

-          deze komen nadien op het bord samen m/girolles, bosuitjes & crème v/schorseneren

-          kook hiervoor schorseneren gaar i/melk & pureer ze met wat argan-olie

-          kook de aardappelen i/d schil, pel ze & pureer

-          meng er per kilo aardappelen een ei, een eierdooier, 100 g bloem & 100 g parmezaankaas onder

-          rol alles uit tot een dikke koek & duw er rondjes uit, frituur nadien

-          schil de appel & verdeel i/stukjes

-          stoof ze op i/boter & voeg er wat suiker en saffraan bij

-          voor de saus bakken we de afval v/d haas aan, voeg er een sjalotje bij & bestrooi m/garam massala

-          voeg er rode wijn, azijn & porto bij

-          laat goed inkoken & bevochtig m/wildfond

-          laat inkoken & zeef

-          frituur nog wat knolselder als afwerking

10:00 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hazenrug |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.