22-12-08

Crêpes Suzette...

crêpes suzette

Ingrediënten voor 6 personen:

-          125 g bloem

-          twee mespuntjes zout

-          een theelepel poedersuiker

-          1 ei

-          3 à 4 dl melk

-          de geraspte schil v/2 onbespoten sinaasappels

-          het sap v/3 sinaasappels

-          120 g boter

-          3 à 4 eetlepels suiker

 

Bereiding:

-          zeef de bloem, een mespuntje zout & de suiker i/e mengkom

-          maak i/h midden een kuiltje

-          breek hierin een ei & meng

-          voeg beetje bij beetje de melk toe en BLIJF roeren zodat zich geen klonters vormen!!

-          het deeg moet mooi glad & vloeiend zijn, maar niet té lopend

-          als het deeg te stevig is, leng je het aan m/e beetje spuitwater

-          laat het deeg minstens 1 uur rusten en bak er daarna 6 grote of 12 kleine pannenkoeken van

-          laat 120 g boter zacht worden op kamertemperatuur

-          voeg er 3 tot 4 eetlepels suiker & een mespuntje zout bij en meng dit m/d elektrische mixer tot een homogene massa

-          voeg er de sinaasappelrasp bij & 2 eetlepels v/h sap

-          bestrijk de pannenkoeken m/deze botermengeling & vouw ze twee keer dubbel tot een waaiertje

-          verwarm een antikleefpan & schik hierin een laagje pannenkoeken

-          wanneer ze aan één kant goed warm zijn & de boter begint te smelten, draai je ze om

-          besprenkel ze dan nogmaals m/sinaasappelsap

-          laat de pannenkoeken nog een beetje indikken & serveer ze HEEL WARM op voorverwarmde borden

 

Tips:

-          deze crêpes zijn nog lekkerder als je op het einde v/d bereiding 2 eetlepels cointreau door het sinaasappelsap mengt

-          je kan ze ook nog flamberen

-          hou hiervoor 1 eetlepel cognac of grand marnier boven een gasvlam

-          steek de hete cognac/grand marnier aan m/e lucifer & schenk hem onmiddellijk over de crêpes

-          pannenkoeken die je over hebt, kan je opgestapeld & afgedekt onder een schotel nog 2 tot 3 dagen i/d frigo bewaren

-          verwarm ze dan net voor het opdienen i/e pan m/e klontje boter

-          je kan uitserveren m/e bolletje ijs en een aardbei als versiering

 

.crêpes suzette1img156

 

20:59 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: crepes suzette |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.