22-12-08

FEESTGERECHT 5

lamsfilet in kruidenkorstje

LAMSFILET IN EEN KRUIDENKORSTJE

Ingrediënten voor 2 personen:

-          1 bosje peterselie

-          peper & zout

-          2 takjes rozemarijn

-          2 takjes tijm

-          100 g broodkruim

-          40 g boter

-          1 stuk lamsfilet van zo’n 400 g (of 2 van 200 g)

-          garnituur:

o   1 bosje jonge wortelen

o   500 g verse spinazie

o   1 koffielepel suiker

o   30 g boter

 

Bereiding:

-          hak de peterselie fijn

-          haal de blaadjes v/d rozemarijntakjes

-          verkruimel de tijm

-          mix deze kruiden samen m/h broodkruim

-          meng daarna dit kruidenmengsel goed m/d boter, peper & zout

-          strijk de lamsfilet m/d kruidenboter in

-          verwarm de oven voor op 250°C

-          laat het vlees 2 min. aan elke zijde braden

-          verminder de temperatuur tot 180°C

-          laat het vlees dan nog 4 min. aan elke zijde braden

-          laat de schoongemaakte worteltjes garen in wat boter

-          voeg 1 koffielepel suiker toe

-          laat nu de worteltjes even op een hoog vuur koken om ze te glaceren

-          laat de schoongemaakte spinazie op een hoog vuur slinken (NIET MIXEN!!!)

-          kruid de groenten m/peper & zout

-          snijd de lamsfilets in plakken & serveer ze o/e bedje v/d spinazie en de worteltjes

-          overgiet m/h braadvocht

-          serveer m/aardappelpuree in individuele potjes

 

Tip:

-          een pittige niet zware wijn bv. een Châteauneuf-du-Pape

10:00 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lamsfilet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.