22-12-08

FEESTGERECHT 6

gans gevuld met groenten

GANS GEVULD MET GROENTEN

Ingrediënten voor 8 personen:

-          1 gans van 3 kg

-          1 zwarte truffel

-          1 darmnetje

-          keukengaren

-          200 g gekookte ham

-          100 g gehakt

-          broodkruim v/4 sneden brood

-          ½° glas melk

-          1 boeketje dragon

-          2 eieren

-          4 sjalotjes

-          8 witte rapen

-          8 kleine worteltjes

-          8 preiwitten

-          4 venkels

-          200 g peulen

-          1 ui

-          1 kruidnagel

-          1 kruidentuiltje

-          peper & zout

 

Bereiding:

-          kruid de schoongemaakte gans m/peper & zout

-          hak de lever, het hart & de maag fijn

-          leg het broodkruim i/d melk & knijp goed uit

-          meng m/d i/blokjes gesneden ham, het gehakt, de fijngesnipperde sjalotjes, de gehakte dragon, de losgeklopte eieren, peper & zout

-          vul de gans & sluit de opening goed af m/keukengaren

-          snijd de zwarte truffel i/zeer fijne sneetjes & verdeel deze over de eend

-          bedek m/h darmnetje & bind alles goed dicht m/keukengaren

-          doe de gans i/e grote kookpot & giet er koud water bij

-          breng het geheel a/d kook

-          maak intussen alle groenten schoon

-          haal af en toe m/e schuimspaan het vet v/h water

-          voeg 45 min. voor het einde v/d kooktijd het kruidenbuiltje, de ui (doorprikt m/d kruidnagel) & de groenten toe

-          haal voor het serveren de vulling uit de gans & snijd ze i/schijven

-          serveer de gans omringd m/d groenten & de vulling

13:00 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gans |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.