22-12-08

FEESTGERECHT 7

 
parelhoen op een bedje van witloof

 

 

 

PARELHOEN OP EEN BEDJE VAN WITLOOF

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

-          300 g parelhoenfilet

-          4 stronken witloof

-          1 fijngesneden ui

-          1 teentje knoflook, fijngesneden

-          6 eetlepels boter

-          peper en zout

-          2,5 koffielepels maïzena

-          1 koffielepel suiker

-          250 ml water

-          ½° bouillonblokje Knorr finesse kip

-          2 eetlepels droge sherry

-          ½° koffielepel sambal

-          ½° eetlepel ketchup

-          1 eetlepel hoisinsaus

-          bieslook en sesamzaadjes voor de afwerking

 

Bereiding:

-          bereid de bouillon m/250 ml water & ½° bouillonblokje Knorr finesse kip

-          snij het gevogelte i/reepjes & meng m/peper, zout & ½° koffielepel maïzena

-          bak af in 3 eetlepels boter & haal uit de pan

-          stoof de i/twee gesneden witloofstronken i/d wok i/d rest v/d boter gedurende 5 min. & kruid m/suiker

-          giet er de 125 ml bouillon bij, dat geeft een stomend effect

-          laat nogmaals gedurende 5 min. stoven m/h deksel o/d wok

-          dresseer o/e schotel & hou het warm

-          doe een scheutje olie i/d verhitte wok

-          bij het walmen fruit je de look & ui

-          doe de hoisinsaus, ketchup, sambal en de overige bouillon erbij

-          breng het a/d kook, voeg de sherry toe & bind m/d overige i/water losgeroerde maïzena

-          voeg het vlees toe & breng het terug aan de kook

-          dresseer het vlees naast het witloof

-          werk af met bieslook en sesamzaad

14:01 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.