22-12-08

KIPPENPASTEI (vraag v/CHRIS)

kippenpastei

Ingrediënten voor 6 à 8 personen:

-          1 ontbeende kip

-          2 wortelen

-          4 preien

-          100 g fijne verse erwtjes

-          2 jonge uien

-          1 blokje gevogeltebouillon

-          250 g bladerdeeg

-          1 pakje gelei

-          4 eetlepels olijfolie

-          peper & zout

-          1 eierdooier

-          1 eetlepel melk

 

Bereiding:

-          maak de pastei de dag voordien klaar

-          snijd de ontbeende kip i/kleine stukken & laat eventjes aanbakken i/e pan m/2 eetlepels olijfolie

-          roer geregeld

-          snijd de wortelen i/fijne schijfjes

-          peul de erwtjes

-          was de prei & snijd hem samen m/d uien zeer fijn

-          leg de groenten i/e braadpan, giet koud water over de groenten tot ze net onderstaan

-          voeg er het blokje bouillon bij

-          laat o/e hevig vuur koken tot het water verdampt is (+/- 10 min.)

-          giet 2 eetlepels olie i/e braadpan, voeg er peper & zout bij & laat de groenten eventjes fruiten

-          verwarm de oven op 180°C

-          meng de kip m/d groenten & leg i/e beboterde taartvorm

-          rol het bladerdeeg uit o/e m/bloem bestuifd werkvlak & bedek er de taartvorm mee

-          werk het teveel aan deeg weg en snijd er blaadjes & rondjes in uit om te versieren

-          breng deze m/e weinig koud water op het deeg aan

-          maak de boorden v/d taartvorm vochtig & druk het deeg m/d duimen aan om het goed te laten kleven

-          steek i/h midden een schoorsteentje van boterpapier, zodat de damp weg kan

-          klop de eierdooier los i/melk & bestrijk er het deeg mee

-          bak 30 min. gaar i/d oven tot de pastei mooi goudgeel wordt

-          maak de gelei klaar & gebruik slechts 40 cl water i.p.v. 50 cl zodat de gelei geconcentreerder wordt

-          laat de pastei afkoelen

-          vul, via het schoorsteentje, de pastei m/gelei & trek het er daarna uit

-          bewaar minstens 12, maar bij voorkeur 24 u o/e koele plaats   

01:06 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kippenpastei |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.