23-12-08

FEESTGERECHT 8

gebakken oesters

GEBAKKEN OESTERS met SELDERIJSAUS

Ingrediënten voor 4 personen:

-          24 oesters

-          200 g selderij, met de selderijblaadjes

-          200 g boter

-          3 eetlepels room

-          4 eetlepels geblancheerd gerookt spek i/dobbelsteentjes

-          appels & champignons, allemaal i/dobbelsteentjes gesneden

-          versgemalen peper uit de molen

-          olijfolie

-          boter om te bakken

 

Bereiding:

-          snijd de selderij i/stukken

-          stoof ze gaar i/e klontje boter, m/e klein beetje water, peper & zout

-          doe ze i/e mixer m/d rest v/d boter & de room

-          mix dit alles tot een lichte saus

-          stoof de dobbelsteentjes spek, appel & champignons snel aan i/wat boter

-          ze mogen krokant blijven

-          houd ze apart

-          open de oesters & haal ze uit de schelp

-          droog ze even op keukenpapier

-          strooi er versgemalen peper op & haal ze snel doorheen wat bloem

-          strooi NOOIT zout op oesters, ze zijn zout genoeg van zichzelf

-          doe wat olijfolie i/e pan & laat die warm worden tot de damp eraf komt

-          leg de oesters erin & TEL TOT VIJF, draai ze DIRECT om en TEL TOT DRIE

-          haal ze uit de olie

-          schep het groentenmengsel i/e diep bord

-          leg de gebakken oesters er omheen

-          zet de borden heel even i/d warme oven zodat alles goed warm is

-          giet de saus rond de oesters of serveer hen i/e schoongemaakte & uitgekookte oesterschelp

-          werk het gerecht af m/enkele selderijblaadjes

 

Tip:

-          een droge witte wijn van het type “Chablis” is heerlijk……

10:00 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oesters |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.