23-12-08

KERSTMENU: aperitief

sangria met exotisch fruit

** SANGRIA MET EXOTISCH FRUIT

Ingrediënten per 2 personen:

-          1 cactusvrucht

-          1 sharon

-          1 papaya

-          mango

-          3 eetlepels wodka

-          enkele druppels citroensap

-          4 dl rode Spaanse wijn

-          2 eetlepels kristalsuiker

 

Bereiding:

-          snijd het smalste uiteinde v/d cactusvrucht weg

-          nu kan je makkelijk de dikke pel er af halen

-          snijd het vruchtvlees i/schijfjes

-          was de sharonvrucht, snijd ze doormidden & verwijder de schil

-          snijd elke helft nog eens doormidden

-          snijd de papaya doormidden & verwijder m/e lepeltje de zaadlijsten m/d zwarte zaadjes

-          snijd de helften nog eens doormidden & snijd het vruchtvlees uit de schil

-          haal de pit uit het hart v/d mango

-          schil de vrucht & snijd het vruchtvlees i/blokjes

-          meng al het fruit & besprenkel het m/d wodka & het citroensap

-          laat 1 uur trekken

-          overgiet m/d rode wijn, voeg de suiker toe & roer goed

-          laat minstens 3 uur koelen i/d koelkast

-          verdeel de sangria, telkens m/e royale hoeveelheid fruit, over bolglazen

-          serveer m/e ijsblokje

 

kerstpunch

 

 

** KERSTPUNCH

Ingrediënten voor 12 personen:

-          1 fles champagne

-          15 cl sinaasappellikeur

-          20 cl witte rum

-          25 cl pompelmoessap

-          50 cl sinaasappelsap

-          1 theelepel suiker

-          1 bokaaltje tropical mix van Del Monte

 

Bereiding:

-          giet alle ingrediënten behalve de champagne i/e punchbowl of i/e grote slakom

-          zet die 2 uur i/d koelkast

-          voeg de gekoelde champagne toe op het moment dat je de punch opdient

-          gebruik champagneglazen

-          rijg vruchten uit de tropical mix aan een satéstokje en garneer er het glas mee

 

 

 

Tip:

-          gebruik eens iets anders dan de traditionele cassislikeur bij je champagne

-          likeur of siroop v/bosvruchten, perziken of viooltjes maakt uw champagne zachter & zorgt voor een kleurrijke toets

12:30 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kerstmenu |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.