23-12-08

KERSTMENU: aperitiefhapjes

img164

 

 

** GEROOKTE ZALM i/e wafeljasje v/bladerdeeg

Ingrediënten:

-          1 vel bladerdeeg

-          50 g gerookte zalm

-          dipsausje:

o   100 g zure room

o   1 sjalot

o   peterselie

o   peper & zout

 

 

 

Bereiding:

-          snij het bladerdeeg i/kleine vierkanten & beleg de helft m/reepjes gerookte zalm

-          gebruik de andere helft v/d stukjes bladerdeeg om af te dekken

-          verwarm tussen grill- of wafelijzers tot ze lichtbruin zijn

-          dipsausje:

o   versnipper sjalot & peterselie

o   meng door de zure room

o   kruid m/peper & zout

 

img165

SCAMPI’S o/e bedje v/WITLOOF

Ingrediënten:

-          8 scampi’s

-          2 stronken witloof

-          boter,  olijfolie

-          1 eetlepel honing

-          kerriepoeder

-          sap v/1/4° sinaasappel

-          2,5 cl visfond

-          5 cl room

-          bieslook

 

Bereiding:

-          snij het witloof fijn & stoof in wat boter

-          voeg honing, kerriepoeder, sinaasappelsap & visfond toe

-          laat inkoken tot 1/3° v/h volume

-          voeg de room toe & laat verder indikken

-          pel de scampi’s & verwijder het darmkanaal

-          bak de staarten i/e beetje olijfolie

-          kruid m/peper & zout

-          verdeel het witloof over lepels & leg de scampi’s er op

-          garneer m/bieslooksnippers

 

img166

** SINT-JAKOBSVRUCHTEN i/e saus v/KOKOSMELK & APPEL

Ingrediënten:

-          12 kleine sint-jakobsvruchten

-          olijfolie

-          1 appel

-          50 ml kokosmelk

-          1 cl room

-          ½° ui

-          1 teen knoflook

 

 

Bereiding:

-          bak de sint-jakobsvruchten i/e beetje olijfolie

-          doe dit samen m/d versnipperde ui & knoflook

-          voeg kokosmelk, room & versnipperde appel toe als de sint-jakobsvruchten bijna gaar zijn

-          laat de saus indikken

-          serveer 2 vruchten i/e schaaltje m/e vorkje er bij

13:36 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kerstmenu |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.