23-12-08

ZALM i/rijstvellen (vraag v/SABINE)

zalm in rijstvellen

Ingrediënten voor 8 stuks/4 personen:

-          4 zalmfilets à 100 g

-          geraspte schil & vers geperst sap van 1 limoen

-          4 cm verse gemberwortel, geschild & geraspt

-          2 eetlepels verse koriander, gehakt

-          4 lente-uitjes, fijngesneden

-          1 teentje knoflook, geperst

-          8 ronde Vietnamese rijstvellen (+/- 20 cm)

-          4 eetlepels zonnebloemolie

-          4 eetlepels Thaise vissaus of oestersaus

-          1 eetlepel geroosterd sesamzaad

 

Bereiding:kerstmanZON1

      -          halveer elk stuk zalm

-          meng i/e kom limoenrasp & het limoensap, de gemberwortel, koriander, lente-uitjes & knoflook

-          verdeel het mengsel over de stukken zalm

-          vul een ondiepe schaal (die groot genoeg is voor de rijstvellen) m/warm water

-          laat de rijstvellen 15 à 20 sec. weken tot ze net zacht & flexibel zijn

-          leg ze op een vochtige theedoek & dep ze droog

-          leg op elk rijstvel een stuk vis

-          vouw de zijkanten naar binnen & rol de rijstvellen om de vis

-          verhit de olie i/e koekenpan op matig vuur

-          bak de vispakketjes 2 à 3 min. p/kant tot de rijstvellen goudbruin zijn & de vis net gaar is

-          laat ze uitlekken op keukenpapier

-          leg op elk voorverwarmd bord twee pakketjes

-          druppel er wat vissaus over & bestrooi ze m/h sesamzaad

 

Tip:

-          serveer de pakketjes m/geroerbakte groenten

-          als wijn een Bordeaux Sauvignon  

10:48 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zalm, rijstvel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.