29-12-08

FEESTGERECHT 10

gevulde parelhoendij

GEVULDE PARELHOENDIJ m/mosterdsausje

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 à 6 gevulde parelhoendijen

-          1,5 dl droge witte wijn

-          1,5 koffielepel mosterd

-          1 eetlepel bloem

-          3 eetlepels boter

-          1 eetlepel kruidentuiltje

-          10 korianderbolletjes

-          peper & zout

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 190°C

-          verhit 1 eetlepel boter i/e braadpan & kleur de parelhoendijen aan alle kanten goudbruin

-          haal ze uit de pan & leg ze naast elkaar i/e ovenschotel

-          maak de braadresten los m/d witte wijn

-          doe er de mosterd, het kruidentuiltje & de geplette korianderbolletjes bij

-          laat even koken

-          giet over het vlees & dek losjes af m/aluminiumfolie

-          schuif de schotel i/d oven op 190°C

-          laat gedurende 25 à 30 min. gaar bakken

-          haal het vlees uit de oven & hou het warm

-          giet het braadvocht door een zeef i/e pannetje

-          meng 1 eetlepel bloem m/1 eetlepel malse boter

-          breng het braadvocht a/d kook

-          voeg beetje bij beetje het boter-bloemmengsel toe, tot je een lichtgebonden saus krijgt

-          neem de saus v/h vuur

-          roer er nog 1 eetlepel koude boter i/stukjes door

-          breng op smaak m/peper & zout

-          dien onmiddellijk op m/gebakken oesterzwammen (5 min. bakken i/hete boter)

-          serveer m/aardappelkroketjes of hertoginnenaardappeltjes

 

Wijntip:

-          een “Côtes du Frontonnais”

-          of een Zuid-Afrikaanse “Western Cape” wijn

23:48 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: parelhoendij |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.