06-01-09

KIP m/kool i/d römertopf (vraag v/LAURA)

kip met kool in de römertopf

Ingrediënten voor 4 personen:

-          8 à 10 bladeren Chinese kool

-          100 g gesnipperde rauwe ham

-          4 jeneverbessen

-          een mespunt:

o   gedroogde tijmblaadjes

o   gedroogde salieblaadjes

o   gedroogde rozemarijnblaadjes

o   pimentpoeder

o   peper

o   geraspte nootmuskaat

-          zout

-          1 panklare kip van 1,2 kg

-          40 g gesmolten boter

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 250°C

-          was de Chinese kool

-          bedek de bodem & de wand v/d römertopf m/d koolbladeren

-          hou 2 eetlepels hamsnippers apart

-          maak de rest nog wat fijner

-          maak tegelijk de jeneverbessen fijn

-          voeg de kruidenblaadjes, pimentpoeder, peper, nootmuskaat & ½° theelepel zout toe

-          was de kip & laat ze goed uitlekken

-          strooi het ham- & kruidenmengsel IN en OP de kip

-          bestrijk ze m/boter

-          schuif het rooster even onder het midden i/d oven

-          leg de kip i/d römertopf

-          vouw de koolbladeren gedeeltelijk over de kip

-          strooi daar de apart gezette hamsnippers over

-          doe het deksel o/d römertopf & zet deze i/d oven tot de kip goed gaar is (105 à 120 min.)

-          controleer na 1u 45 min of de kip gaar is

-          je doet dit door m/e puntig mes tot op het bot v/d kip te prikken

-          als dit gemakkelijk gaat is de kip gaar, zoniet laat je nog een 15 min. verder garen

-          serveer het gerecht i/d römertopf

römertopf

.

00:25 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip met kool, romertopf |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.