07-01-09

AMANDINES de CASSIS (vraag v/INEKE)

amandines1

Ingrediënten voor 16 taartjes:

-          250 g kruimel- of zanddeeg

-          500 g amandelcrème

-          200 g zwarte bessen (diepgevroren)

-          200 g frambozen (diepgevroren)

-          boter voor de vormpjes

-          60 g amandelschilfers

-          voor 600 g amandelcrème:

o   150 g ongezouten boter

o   150 g amandelpoeder

o   150 g gries- of kristalsuiker

o   2 eieren

o   40 g gezeefde bloem

 

Bereiding:

-          bereid de amandelcrème:

o   laat de boter op kamertemperatuur zacht worden

o   doe ze i/d keukenrobot

o   klop ze samen m/d amandelpoeder & de suiker

o   voeg er dan de eieren & tenslotte de bloem aan toe

o   klop goed

-          verwarm de oven voor op 220°C

-          smeer de vormpjes (6,5 cm) in m/boter

-          beleg de bodempjes m/deeg

-          leg op elke deegbodem wat zwarte bessen en frambozen

-          bedek m/amandelcrème & strijk glad m/e spatel

-          strooi bovenop wat amandelschilfers

-          bak de taartjes 20 min. i/d oven

-          dien ze bij voorkeur LAUW op

14:34 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: amandines de cassis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.