08-01-09

BRETOENSE APPELTAART m/wodka (vraag v/RICK)

bretoense appeltaart

Ingrediënten:

-          taartdeeg (bladerdeeg)

-          500 gr appelen

-          50 g gesmolten boter

-          25 g aardappelbloem

-          2 eieren

-          70 g suiker

-          het binnenste v/e vanillestok

-          wodka

-          glazuur

-          amandelschilfers

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 200°C

-          bedek een taartschotel m/taartdeeg en prik i/h deeg m/e vork

-          vul de taartvorm m/blokjes appel

-          zet 30 min. i/d warme oven

-          meng ondertussen de gesmolten boter, bloem, eieren, suiker & het binnenste v/d vanillestok

-          voeg wodka toe

-          roer goed (het mag niet klonteren)

-          voeg nog wat wodka toe

-          giet dit alles in de taart

-          versier de bovenkant m/ronde schijven appel

-          45 min. afbakken

-          afwerken m/e laagje glazuur & wat amandelschilfers

 

Tip:

-          deze taart kan ook warm gegeten worden m/e bolletje vanille-ijs

14:25 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bretoense appeltaart |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.