08-01-09

Parfait glacé m/chocolade

parfait glacé

Ingrediënten voor 4 personen:

-          200 g chocolade (beste keuze: Côte d’Or-dessert 58)

-          2 eieren

-          25 g poedersuiker

-          2 dl room

 

 

Bereiding:

-          smelt de i/stukjes gebroken chocolade i/e warmwaterbad vermengd m/e bodempje sterke koffie

-          klop de eigelen & de suiker tot een bijna witte crème

-          vermeng deze crème m/d chocolade

-          klop de eiwitten stijf & spatel het voorzichtig door de chocolade

-          laat afkoelen

-          klop ondertussen de slagroom stijf

-          stapel de stijf geklopte slagroom door de chocoladecrème zodra deze koel is

-          verdeel de crème over 4 potjes

-          laat 3 uur opstijven i/d diepvriezer

16:12 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: parfait glace |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.