11-01-09

Gebraden kwartels m/rode wijn

gebraden kwartels met rode wijn

Ingrediënten voor 4 personen:

-          8 kwartels

-          1 savooikool

-          5 dl rode wijn

-          2 eetlepels verkruimelde speculaas (Lotus)

-          1 teentje look

-          8 blaadjes laurier

-          8 takjes tijm

-          50 g boter

-          zout en peper uit de molen

-          8 sjalotjes

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 200°C

-          blancheer de savooi 10 min. i/licht gezouten kokend water

-          spoel hem af m/ijskoud water & laat uitlekken

-          snij de kool i/reepjes

-          vul de kwartels m/1 blaadje laurier & 1 takje tijm

-          bestrooi binnen- & buitenkant v/d kwartels m/peper & zout

-          schik ze i/e ovenschotel & bestrijk elke kwartel m/e beetje boter

-          braad 15 min. samen m/h teentje look i/d voorverwarmde oven van 200°

-          verwijder de borsten & de billetjes v/d kwartels & houd ze warm

-          giet de rode wijn i/d ovenschotel om te deglaceren & breng a/d kook

-          giet de wijn, met het teentje look i/e kookpotje & breng a/d kook samen m/d beentjes v/d kwartels

-          laat tot de helft inkoken

-          breng op smaak m/zout & peper

-          zeef de saus & hou ze warm

-          stoof de reepjes kool i/e klontje boter & schik ze o/e bord

-          verwarm de stukjes kwartel i/d saus & verdeel ze op de kool

-          klop een nootje boter door de saus

-          voeg de speculaas toe & verdeel over de borden

-          dien op m/gestoofde sjalotjes

13:36 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.