16-01-09

Karnemelksmeus Manolito (vraag v/Inki)

karnemelksmeus Manolito

Ingrediënten voor 4 personen:

-          500 g bintjes

-          100 g boter

-          250 cl karnemelk

-          1 kg ongepelde garnalen

-          6 eieren

-          1 bosje bieslook

-          zout

-          peper uit de molen

 

Bereiding:

-          pel de garnalen & zet ze i/d koelkast

-          kook de aardappelen gaar

-          maal ze fijn door de “passe-vite” (roerzeef) of keukenrobot

-          voeg de boter & de karnemelk toe

-          meng alle ingrediënten grondig

-          zet een pannetje m/1 liter water & een scheutje azijn o/h vuur

-          laat a/d kook komen

-          breek de eieren i/kopjes (1 ei per kopje)

-          laat het warme water in wijzerzin draaien m/e spatel

-          pocheer de eieren één na één gedurende 2 min.

-          smelt wat boter i/e pan & laat goudbruin worden

-          snij de bieslook fijn

-          doe de aardappelpuree i/e spuitzak

-          breng de puree i/d vorm v/e vogelnestje o/d borden

-          giet de gebruinde boter i/h gaatje

-          bestrooi de puree m/garnalen & leg het gepocheerde ei er bovenop

-          werk de borden af m/bieslook & peper

 

Wijntip:

-          een Chardonnay uit de Loire, of uit het Italiaanse Friulli

-          voor de durvers een sherry Amontillado  

20:17 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: karnemelksmeus |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.