16-01-09

Siberische omelet (vraag v/VERA)

Siberische omelet

Ingrediënten voor 4 personen:

-          15 boudoirs (lange vingers)

-          het eiwit van 8 eieren

-          100 g suiker

-          60 g gekonfijt fruit

-          20 g pistachenoten

-          10 cl Grand Marnier

-          10 cl Kirsch

-          1 dl frambozencoulis

-          300 g vanille-ijs

-          4 frambozen

 

Bereiding:

-          leg de boudoirs i/e rechthoekige taartvorm

-          laat het vanille-ijs zacht worden

-          meng het m/d noten & het fruit

-          leg het ijs op de boudoirs

-          plaats de taartvorm i/d diepvries

-          klop het eiwit stijf, wanneer het half is opgeklopt voeg je de suiker toe

-          parfumeer het met Grand Marnier

-          haal de ijstaart uit zijn vorm

-          besprenkel m/Kirsch

-          boetseer het eiwit rond de taart

-          kleur het m/e bunzenbrander of zet het even i/d oven onder de grill

-          serveer de frambozencoulis er bij

-          garneer bovenaan m/d 4 frambozen

12:53 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: siberische omelet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.