19-01-09

CANNELLONI v/KALFSWANG (vraag v/J.PAUL)

Cannelloni van kalfswang

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 kg schoongemaakte kalfswang

-          2 uien

-          een trappist van Westmalle

-          1 liter kalfsfond

-          3 dl kippenbouillon

-          150 g champignons

-          tijm

-          laurier

-          1 kg witloof

-          ½° kg jonge spinazie

-          150 g risottorijst

-          200 g topinamboer

-          sjalotten

-          citroen

-          mosterd

-          boter

-          1 dl room

 

Bereiding:

-          bereid de kalfswang zoals een Vlaamse stoverij:

o   haal door bloem, bak i/boter, laat uien meebakken, overgiet m/bier & kalfsfond, stoof verder gaar

-          gaar het witloof kort i/water m/e klontje suiker

-          snij het vlees i/stukken & rol i/witloofblaadjes

-          verpak i/aluminiumfolie

-          laat opstijven i/d koelkast

-          verwijder het aluminiumfolie & warm op i/d oven

-          bereid de risotto m/kippenbouillon

-          werk af m/room & breng op smaak

-          schil de topinamboer

-          gaar i/water & pureer

-          meng de risotto m/gepureerde topinamboer

-          bak de champignons i/boter

-          was de jonge spinazie & stoof i/boter m/versnipperde sjalot

-          hou voor de afwerking een deel v/d spinazieblaadjes apart

-          breng op smaak m/olijfolie, citroensap, zeste v/citroen, peper & citroen

-          reduceer het braiseervocht v/d kalfswang

-          werk af m/e klontje boter

-          dien op i/warme borden  

16:02 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cannelloni |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.