19-01-09

TILAPIA m/geroosterde kerstomaat (vraag v/LIEKE)

tilapia met geroosterde kerstomaat

Ingrediënten voor 6 personen:

-          1 kg tilapiafilet of victoriabaars

-          4 eetlepels olijfolie

-          3 tenen gesnipperde knoflook

-          2 bakjes kerstomaten, liefst 2 kleuren & gehalveerd

-          1 bosje verse basilicum

-          2 takken rozemarijn, grof gehakt

-          4 eetlepels witte wijn

-          ½° citroen i/plakken

-          zout

-          grof gemalen zwarte peper

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 220°C

-          marineer de filets i/e mengsel v/olijfolie & knoflook

-          doe de vis i/e ovenschaal m/d marinade

-          verdeel de tomaten & kruiden over de vis

-          steek een paar schijven citroen tussen de vis

-          zet de schaal 12 à 15 min. bovenaan i/d oven

-          bestrooi m/zout & grof gemalen zwarte peper

 

Tips:

-          maak het gerecht ’s ochtends klaar & zet de ovenschaal koud weg tot hij i/d oven kan

-          een rosé smaakt heerlijk hierbij

15:06 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) | Tags: tilapia |  Facebook |

Commentaren

Henegouwse tilapia Uw tilapiarecept ziet er heerlijk uit. Ik zal het zeker eens proberen.
Ik werk trouwens voor een Belgisch bedrijf die op duurzame wijze tilapia kweekt onder de naam Henegouwse tilapia. Kijk gerust eens op onze site www.vitafish.com voor meer tilapiarecepten.
Smakelijk.

Gepost door: Denis | 14-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.