20-01-09

GESTOOFDE LAMSKOTELLETEN (vraag v/ESTHER)

lamskotelleten

Ingrediënten voor 4 personen:

-          2 theelepels boter

-          4 grote of 8 kleine lamskoteletten

-          2 uien, i/vieren gesneden

-          2 preistengels, i/ringen gesneden

-          2 appelen, geschild, van het klokhuis ontdaan & i/partjes gesneden

-          2 theelepels bruine basterdsuiker

-          2 theelepels oregano

-          400 g aardappelen, geschild en i/dunne plakjes gesneden

-          zout

-          peper uit de molen

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 200°C

-          smelt de boter i/e koekenpan met anti-aanbaklaag

-          bak de koteletten aan beide kanten goudbruin

-          neem ze uit de pan & schik ze i/e hoge ovenvaste schaal

-          fruit de ui & de prei i/h bakvet

-          schik de partjes appel over het vlees, bestrooi m/d suiker & de oregano

-          bedek m/h uienmengsel

-          doe de plakjes aardappel i/d koekenpan

-          giet er voldoende water bij zodat ze net onder staan & laat ze 5 min. Koken

-          schik de aardappelplakjes dakpansgewijs op het uienmengsel

-          giet er voldoende v/h kookvocht bij zodat het vlees hiermee bedekt wordt

-          bak het gerecht 1 uur i/d voorverwarmde oven op 200°C

-          dien op m/gestoomde groenten naar keuze

01:31 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lamskoteletten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.