20-01-09

LAMSSTOOFPOT (vraag v/ESTHER)

lamsstoofpot met Tripel abdijbier

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 kg lamsschouder, in blokjes gesneden

-          50 g margarine

-          1 fijngesnipperde ui

-          1 fijngesnipperd knoflookteentje

-          250 g champignons

-          2 wortelen

-          3 stengels stoofselder

-          1 blik gepelde tomaten

-          1 flesje Tripel blond abdijbier 8°

-          1 laurierblad

-          een mespunt gedroogde tijm

-          maïzena voor donkere sauzen

-          zout en peper uit de molen

-          1 koffielepel vloeibare honing

-          1 afgestreken eetlepel zachte mosterd

-          een handvol gehakte peterselie

 

Bereiding:

-          braad het vlees aan i/d margarine & haal het u/d pan

-          fruit de ui & de look i/hetzelfde braadvocht

-          schep het vlees opnieuw i/d pan

-          roer de fijngesneden wortelen, selder & de tomaten door het vlees

-          breng op smaak m/peper, zout, tijm, laurier, mosterd & honing

-          overgiet m/h bier & laat onder deksel verder sudderen

-          halveer de champignons & doe ze een tiental minuten voor het vlees gaar is mee i/d stoofpot

-          bind de saus m/e beetje maïzena

-          bestrooi de stoverij gul m/peterselie

-          dien op met pasta

01:13 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lamsstoofpot |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.