20-01-09

LAMSVLEES op z'n Sefardisch (vraag v/ESTHER)

Ingrediënten voor 4 personen:

-          600 g lamsnootjes

-          olijfolie

-          zout

-          peper uit de  molen

-          2 sjalotjes

-          80 g amandelnoten

-          50 g pijnboompitten

-          50 g krenten

-          150 ml vleesfond

-          1 eetlepel honing

-          1 eetlepel sherryazijn

-          2 eetlepels cognac

 

Bereiding:

-          verhit de olijfolie i/e diepe pan

-          kruid het vlees m/zout & peper

-          leg het i/d hete pan

-          voeg er de gesnipperde uitjes & de gedroogde vruchten bij

-          draai het vlees regelmatig om zodat een mooi bruin korstje ontstaat

-          flambeer m/d cognac & laat inkoken

-          doe er de honing & de sherryazijn bij

-          laat enkele minuten sudderen

-          giet de vleesfond over de lamsnoten

-          laat het geheel zachtjes garen

-          serveer m/rijst of aardappelpuree

01:47 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lamsvlees op z n sefardisch |  Facebook |

Commentaren

groeten Lekker een receptje bij je afgekeken (zonder vlees)Bedankt en de hartelijke groeten JOT

Gepost door: Jot | 22-01-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.