03-02-09

Gemarineerd rundvlees (vraag v/SYLVIA)

gemarineerd rundvlees

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1,2 kg rundergebraad v/d schouder

-          1 wortel

-          1 ui

-          200 g knolselder

-          40 g boter

-          20 g bloem

-          50 g rozijnen

-          50 g pumpernickel

-          2 eetlepels aalbessengelei

-          suiker

-          peper & zout

-          voor de marinade:

o   1/8° l rode wijn

o   1/8° l rode wijnazijn

o   ½° l water

o   1 ui in ringen gesneden

o   1 blaadje laurier

o   2 kruidnagels

o   5 peperbolletjes

o   5 jeneverbessen

 

Bereiding:

-          breng alle ingrediënten voor de marinade samen a/d kook

-          neem de pan v/h vuur & schenk de marinade bij het vlees

-          dek af & laat TWEE dagen marineren

-          keer het vlees af en toe om als het niet helemaal onder de vloeistof zit

-          snij de ui, de wortel & de selder in fijne julienne

-          dep het vlees droog m/keukenpapier

-          bak het kort rondom aan i/d helft v/d boter

-          kruid m/peper & zout

-          zet het vlees even opzij

-          zeef de marinade

-          fruit in dezelfde pan, in de rest v/d boter de groenten glazig

-          voeg de bloem toe & schep om

-          schenk ½° l marinade i/d pan & breng a/d kook

-          leg het vlees bij de groenten

-          dek af & laat +/- 2 uur sudderen tegen het kookpunt aan

-          hou het vlees warm onder aluminiumfolie & zeef de saus

-          doe er de verkruimelde pumpernickel & de rozijntjes bij

-          laat 10 min sudderen

-          roer de gelei door de saus

-          breng die op smaak m/e mespuntje suiker en peper & zout

 

Tip:

-          “Sauerbraten” heet dit gerecht i/d Duitse keuken omdat er wijnazijn i/d marinade zit

-          de rozijnensaus vormt een zoete toets

11:24 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rundvlees, gemarineerd, sauerbraten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.