04-02-09

CASSOULET

winterse cassoulet

Ingrediënten voor 6 personen:

-          500 g lamsschouder

-          400 g varkensgebraad

-          500 g tomatenblokjes

-          500 g gedroogde witte bonen

-          kruidnagel

-          5 uien

-          een plak spek van 100 g

-          een kruidentuiltje

-          6 gepelde knoflookteentjes

-          250 g kookworst

-          100 g spekjes

-          paneermeel

-          peper & zout

 

Bereiding:

-          laat de witte bonen 1 nacht weken in 2 l water

-          verwarm de oven voor op 200°C

-          prik een kruidnagel in 3 gepelde uien

-          blancheer de dikke plak spek m/zwoerd een paar minuten i/water

-          kook de geweekte bonen i/h weekwater m/h kruidentuiltje, de uien, het spek & 3 gepelde knoflookteentjes

-          het duurt +/- een uur voor ze beetgaar zijn

-          doe er 250 g kookworst bij & laat nog eens 30 min koken

-          bak intussen de spekjes, de lamsschouder & het varkensgebraad kort i/d boter

-          doe er 2 fijngesneden uien & 3 knoflookteentjes bij

-          giet de bonen af & doe het kookvocht bij het vlees

-          voeg de tomatenblokjes toe

-          dek af & laat een uurtje sudderen

-          kruid m/peper & zout

-          schep de helft v/d bonen i/e ovenschaal

-          leg er het vlees op & dek af m/d rest v/d bonen

-          bestrooi de bonenschotel m/paneermeel

-          zet 30 min in de oven op 200°C

-          serveer onmiddellijk uit de oven

10:39 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cassoulet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.