07-02-09

Witte vis m/bloedsinaasappel (vraag v/FONS)

witte vis met bloedsinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen:

-          600 g witte visfilets (zonder graat of vel)

-          2 stengels citroengras (worteleinde verwijderd)

-          4 bloedsinaasappelen (2 gehalveerd, andere 2 i/partjes)

-          1 eetlepel geraspte verse gember

-          zeezout

-          4 eetlepels olijfolie (extra vergine!)

-          schil en sap v/2 limoenen (schil i/reepjes)

-          4 bosuitjes

-          1 venkelknol, gehalveerd & i/d lengte i/dunne plakjes snijden

-          (het groen v/d venkelknol bewaren)

-          4 eetlepels sesamzaad (i/d oven goudbruin geroosterd)

 

Bereiding:

-          leg de visfilets voor je & snijd er van je af zo dun mogelijke plakjes van

-          verdeel de plakjes vis over 4 borden & leg ze i/h midden

-          leg ze niet plat maar laat ze met tussenruimten wat krullen, zodat de dressing er in kan lopen

-          voor de dressing:

o   verwijder de buitenbladeren v/h citroengras

o   snijd het malse gedeelte schuin i/dunne ringen

o   doe die i/e kom m/h sap v/d 2 gehalveerde bloedsinaasappelen

o   voeg de gember, wat zout, de olijfolie & het limoensap toe

o   proeven (moet lekker zuur zijn)

o   indien té zuur voeg je nog wat olijfolie toe

-          snijd de bosuitjes schuin i/dunne ringetjes

-          meng ze m/d partjes sinaasappel & de plakjes venkel

-          verdeel dit over het midden v/d vis

-          sprenkel de zure dressing erover & zorg dat je hem goed over de vis druppelt

-          bestrooi alles m/d reepjes limoenschil & het venkelgroen

-          garneer tot slot m/h sesamzaad

 

Tips:

-          dit recept is geschikte voor dunne plakken van iedere soort witte vis

-          griet, heilbot, zeebaars, tarbot & rode mul

-          gebruik een scherp mes om dunne plakjes te snijden

-          een kleine truc om de plakjes extra dun te krijgen:

o   leg de visfilets eerst tussen vershoudfolie & sla ze met iets licht mooi dun

-          de vis moet zo vers mogelijk zijn

 

08:41 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.