08-02-09

BASISRECEPT voor VLAAIENDEEG (vraag v/LEO)

Ingrediënten voor 2 vlaaien van 28 à 30 cm:

-          500 g witte tarwebloem

-          2,5 dl melk

-          1 ei

-          20 g verse gist

-          30 g fijne suiker

-          20 g boter

-          8 g zout

 

Bereiding:

-          zeef 2/3° v/d bloem m/h zout i/e kom

-          maak i/h midden een kuiltje & breek er het ei in

-          roer de verbrokkelde gist los i/d lauwe melk

-          giet het gistpapje i/h bloemkuiltje

-          strooi er de suiker omheen

-          kneed tot een plakkerig & elastisch deeg

-          maak er een deegbal van & bestuif het met wat bloem

-          laat het deeg 30 min afgedekt rusten (=rijzen) op kamertemperatuur

19:01 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaaiendeeg |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.