08-02-09

KERSENVLAAI (vraag v/LEO)

kersenvlaai

Ingrediënten:

-          deeg bereiden zoals eerder beschreven met volgende ingrediënten:

o   200 g bloem

o   1 theelepel zout

o   12 g gist

o   1 dl lauwe melk

o   40 g zachte boter

o   25 g witte basterdsuiker

o   1 ei

-          500 g verse kersen of evenveel geconserveerde uit glas of blik

-          75 g suiker

-          15 g aardappelmeel

-          de geraspte schil v/één citroen

-          4 eetlepels kirsch

-          3 eetlepels abrikozenjam

-          2 eetlepels paneermeel

 

Bereiding:

-          maak het deeg m/d aangegeven ingrediënten

-          rol het deeg uit tot een lap die 3 cm groter is dan de bakvorm

-          druk het deeg i/d vorm tegen de wand

-          laat het deeg op een lauwwarme plaats 30 min rijzen

-          was de kersen zeer goed, ontpit ze indien nodig

-          zet ze op met 1 dl water & de suiker

-          of met 1 dl kersensiroop uit glas of blik en minder suiker

-          verwarm de vruchten i/h siroopje, maar laat NIET koken!

-          roer het aardappelmeel m/twee eetlepels water tot een papje

-          bind daar de vloeistof mee

-          voeg citroenschil, en na bekoelen, de kirsch toe

-          proef of de taartvulling zoet genoeg is

-          laat deze verder afkoelen

-          schuif het rooster i/h midden v/d oven & verwarm deze voor op 240°C

-          prik m/e vork gaatjes i/d deegbodem

-          strijk daar de jam op & strooi er paneermeel over

-          schep de vulling i/d vorm & zet deze i/d oven

-          laat het deeg gaar & mooi van kleur worden  

21:04 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kersenvlaai |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.