08-02-09

VLAAIEN (aardbei-abrikozen-rijst)-vraag v/LEO

Gebruik als start het basisrecept voor vlaaiendeeg:

abrikozenvlaai

-          ABRIKOZENVLAAI

o   laat 250 g gedroogde abrikozen een uurtje weken in water

o   rol het deeg uit op een m/bloem bestoven werkvlak

o   leg het i/e goed ingevette bakvorm

o   bedek het m/bakpapier & gedroogde bonen

o   bak de deegbodem 10 min i/e voorverwarmde oven van 200°C

o   neem bakpapier & bonen weg

o   laat de abrikozen goed uitlekken

o   schik ze op de voorgebakken taartbodem

o   klop een ei los met 1 dl room, 50 g fijne suiker & 50 g fijngehakte amandelen

o   schenk dit mengsel dan op de abrikozen

o   bak 20 min i/e op 200°C voorverwarmde oven

o   voor een fruitvlaai vervang je de abrikozen door fruit naar keuze

img247

-          AARDBEIENVLAAI

o   rol het deeg uit op een m/bloem bestoven werkvlak

o   leg het i/e goed ingevette bakvorm

o   bedek het m/bakpapier & gedroogde bonen

o   bak de deegbodem 20 min i/e voorverwarmde oven van 200°C

o   neem bakpapier & bonen weg

o   giet i/d deegbodem ¼° l banketbakkersroom

o   schik er aardbeien op

o   los 2 blaadjes gelatine op in aarbeiencoulis

o   giet deze voorzichtig over de aardbeien

-          RIJSTVLAAI

o   gebruik hier niet het basisrecept, maar ga als volgt te werk

o   meng 2 blikken rijstcrême, 8 lepels suiker, 4 lepels zelfrijzende bloem & 3 eierdooiers goed onder mekaar tot een homogene massa

o   klop de 3 eiwitten tot sneeuw en meng ze onder het beslag

o   doe het beslag in de ingevette taartvorm

o   zet 45 min i/d oven op 180°C

20:23 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vlaaien |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.