15-02-09

TARTIFLETTE (vraag v/AGNES)

tartiflette

Ingrediënten voor 4 personen:

-          300 g spek i/blokjes gesneden

-          200 g zure room

-          1 dl room

-          4 aardappelen, gekookt i/d schil & i/schijfjes gesneden

-          200 g blauwe kaas

-          1 stengel prei, i/fijne reepjes gesneden

-          4 takjes tijm

-          peper uit de molen

 

Bereiding:

-          beboter een ovenschotel & leg er de aardappelschijfjes in

-          schik er de prei op & bestrooi m/d gehakte tijm

-          breng op smaak m/peper

-          verwarm de zure room m/d room

-          bak de spekblokjes i/boter tot ze krokant zijn

-          leg ze op de prei

-          giet er het roommengsel over

-          leg de blauwe kaas er op

-          zet i/e voorverwarmde oven van 170°C tot de kaas beging te kleuren

-          serveer op voorverwarmde borden

 

Tips:

-          de oorsprong v/d tartiflette ligt i/d Savoie

-          is genoemd naar “tartoufles”, oud-frans voor aardappelen

-          is eigenlijk een variant op de rösti

-          een lekker rood wijntje op een temperatuur van 16 tot 18°C als begeleiding

17:21 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: recept, tartiflette |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.