20-02-09

PAELLA m/BACALAO (vraag v/JENNY)

paella met bacalao

Ingrediënten voor 4 personen:

-          500 g verse spinazie (gewassen)

-          4 eetlepels olijfolie

-          150 g bacalao (gezouten kabeljauw), ontzout & i/reepjes

-          30 g pijnboompitten

-          250 g tomaat (klein gesneden)

-          2 tenen knoflook (fijngewreven)

-          2 theelepels milde paprikapoeder

-          1 gedroogd chilipepertje (fijngehakt)

-          250 g calasparrarijst

-          5 dl groentenbouillon

-          ½° theelepeltje saffraandraadjes (15 min i/kokend water geweekt)

-          zout

-          partjes citroen

 

Bereiding:

-          laat de spinazie m/h water i/e afgedekte pan op middelhoog vuur 4 min. Slinken

-          pers het overtollige vocht uit & hak fijn

-          verhit de olie i/e paellapan

-          voeg de vis, spinazie, pijnboompitten, tomaat, knoflook, paprikapoeder & chilipeper toe

-          zet het vuur laag & bak alles al roerend 6 min.

-          voeg de rijst toe & roer nog eens 2 min.

-          doe er de bouillon & saffraan bij

-          voeg zout toe & laat alles +/- 15 min. pruttelen, of tot dat het vocht geabsorbeerd is en de rijst net gaar

-          haal de pan v/h vuur & laat hem 5 min. staan

-          garneer het gerecht m/partjes citroen

 

Tips:

-          vind je de bacalao te omslachtig, vervang hem dan door verse kabeljauw

-          gebruik de echte paellarijst, de calasparrarijst die viermaal zijn gewicht aan water opneemt

-          vind je die niet dan is risottorijst een valabel alternatief

-          start met 2 keer zoveel bouillon als rijst

-          zorg er voor dat de bouillon een krachtige smaak heeft (flauwe bouillon geeft flauwe paella)

-          op de bodem v/d pan moet zich een “socarrada” (rijstkorst) vormen,  dit kan enkel als de rijst mooi korrelig is

-          voor het eerste gebruik v/e paellapan moet ze ingekookt worden m/water, een scheutje azijn & enkele snippers ui

-          drogen & inwrijven m/olijfolie & uw pan is klaar om jarenlang heerlijke paella’s te leveren

00:51 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) | Tags: paella, bacalao |  Facebook |

Commentaren

bacalao Waar vind je goede bacalao of bacalhau ?

Gepost door: Rick | 21-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.