27-02-09

Krokant gebakken ganzenlever, eekhoorntjesbrood & sint-jacobsschelpdieren (vraag v/ERWIN)

krokant gebakken ganzenlever
Benodigdheden voor 4 personen:

-          140 g rauwe ganzenlever

-          8 sint-jacobsschelpen

-          200 g verse zalmfilet

-          1/3° van een bosje bieslook

-          zout, peper

-          olijfolie

-          sap van 1/3° citroen

 

Bereiding:

-          maak een vinaigrette m/olijfolie, citroensap, zout & peper

-          voeg er net voor het opdienen de versgehakte bieslook bij

-          snij de nootjes v/d jakobsschelpen (zonder koraal, want dat is te melig), de zalm & de lever i/reepjes van 2 à 3 mm dik

-          die drie ingrediënten moeten goed stevig zijn: de lever & de schelpdieren moeten uit de koelkast komen, de zalm kan het best eerst een uurtje i/d diepvries

-          bouw de millefeuille op door de ingrediënten i/lagen op elkaar te stapelen: zalm, jakobsschelpen, foie gras

-          tussen de zalm & de schelpdieren hoort een dun laagje vinaigrette, dat wordt aangebracht m/e penseel

-          kruid elk laagje lever m/zout & peper

-          werk het geheel af m/e reepje foie gras & een pijpje bieslook

 

Tips:

-          met dit recept kan je ook tartaar maken door de reepjes te vervangen door dobbelsteentjes. De zalm kan dan eventueel weggelaten worden

-          een stevige Bourgognewijn of een blond abdij- of trappistbier zijn uitstekende begeleiders

11:47 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ganzenlever |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.