27-02-09

Rauwe St.Jacobsvruchten m/ganzenlever & Duvel-vinaigrette (vraag v/ERWIN)

rauwe st.jacobsvruchten met ganzenlever

Ingrediënten voor 4 personen:

-          voor de vinaigrette:

o   5 cl sojasaus

o   5 cl sherryazijn

o   15 cl Duvel

o   2 g zout

o   4 g griessuiker

o   5 g lookpuree

o   20 cl olie v/pijnboompitten

-          voor de sint-jacobsvruchten:

o   5 g appelbrunoise (*)

o   5 g pompoenbrunoise (*)

o   5 g avocadobrunoise (*)

o   5 cl olijfolie

o   3 cl balsamico-azijn

o   8 sint-jacobsvruchten

-          voor het garnituur:

o   gemengde sla naar keuze

o   10 g julienne v/zwarte truffel (optioneel)

o   4 fijne sneetjes witbrood (zonder korst)

o   4 plakjes ganzenlever

o   zeezout

o   zwarte peper uit de molen

o   10 g julienne v/gandaham

 

Bereiding:

-          voor de vinaigrette:

o   doe voor de vinaigrette alle ingrediënten, op de olie na, i/e blender

o   meng alles & monteer m/d pijnboompittenolie

o   snij de sint-jacobsvruchten i/gelijke plakjes (één in drie)

o   meng de brunoises m/d olijfolie & de balsamico-azijn

-          voor het garnituur:

o   meng de sla m/d truffel & breng op smaak (optioneel)

o   bak de sneetjes brood i/d koekenpan m/wat olijfolie

-          schik de brunoises o/e bord

-          leg daarop een warm sneetje brood & e/plakje ganzenlever

-          kruid m/zeezout & zwarte peper

-          verdeel de julienne v/gandaham er over

-          schik daarop de sint-jacobsvruchten

-          werk af m/d gemengde sla & een streepje Duvel-vinaigrette & balsamico-azijn

12:11 Gepost door manolito in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: st jacobsvruchten, ganzenlever |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.